Pályázati azonosító: GINOP-1.2.2-16-2017-00928

A kedvezményezett neve: Carpentop Korlátolt Felelősségű Társaság

A projekt címe: Kapacitásbővítést eredményező eszközbeszerzés a Carpentop Kft.-nél

A szerződött támogatás összege: 12,25 millió Forint

A támogatás mértéke (%-ban): 50%

A projekt tartalmának bemutatása:

A projekt keretében asztalosipari gépek kerültek beszerzésre . A gépek ablakgyártási funkcióját egy rövid folyamatleírással ismertetjük. Első művelet az élfában történő tömbesítés, ami felfűrészelt palló alapanyagból tetszőleges vastagságban készül. A felfűrészelés a beszerzett szalagfűrésszel vagy lapszabász géppel történik. Következő művelet a szélezés illetve hossz levágás, hibakiejtés.  A hibakiejtést követően következik az ékcsapos hossztoldás, majd a ragasztás PVAC-ragasztóval. Ezután a keretprésbe helyezzük a leendő frízt. A keretprés alkalmas táblásításra is. Amikor a préselési folyamat befejeződött a kész frízeket a többtengelyes- és kombinált gyalugépen kell előgyalulni, ezt követően hosszra vágni. A több tengelyes gép alkalmas hajópadló, lambéria, parketta gyártására is. Ezt követi a bütü irányban a végmegmunkálás, mely során a csapokat illetve a csapréseket alakítja ki. A bütü irány után a hosszanti irányban történik meg, marógépen történik a végleges profil kialakítás. Az elkészült profilokat elsődleges védelemmel kell ellátni, gomba, rovarkárosítással szemben. A gépi tárcsás excenteres csiszolás teljesen burkolt, az elszívással alig kerül por a levegőbe és sokkal gyorsabb, egyszerűbb eljárás is egyben. Profilhoz lehet beállítani, külön tokhoz illetve szárnyhoz, osztóbordákhoz, betétcsapokhoz. A keskeny felületek, sarkok, élek csiszolásához keskeny szalagcsiszoló, deltacsiszoló gépet alkalmazandó. Az üzem pormentességét a beszerezett 4 darab zsákkal rendelkező, és a 2 darab zsákkal rendelkező faforgács elszívóval biztosítjuk. Keretszerkezet összeállítása a hidraulikus préssel történik. A keretprés jelentősége, hogy a szerkezet pontosan derékszöges legyen, ezzel elkerülhető a selejtes termék. Végső sorban a teljes szerkezet itt kerül összeillesztésre. Háromrétegű felületkezelés alapozás, locsolással mártogatással, közbenső réteg locsolással vagy szórással, fedőréteg csak szórással történik. Alapozás után azon rések, amelyek víznek kitett részeken vannak, fugával való kitöltése következik, elsősorban illesztéseknél. Közbenső réteg száradása után a felületet finompapírral kell csiszolni, majd portalanítani. Ezen folyamatok után jön a fedő réteg felhordása. A felületkezelés elszívófal előtt kompresszoros festék felhordással készül. Az elszívógépekkel összegyűjtött forgács, csiszolóporból és fahulladékból brikettgyártó géppel alternatív fűtéshez brikettet gyártunk.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2018.08.31.

A projekt azonosító száma: GINOP-1.2.2-16-2017-00928

Új asztalosüzem projek

MIÉRT

Tapasztalataink, illetve a megnövekedett kereslet alapján elmondható, hogy a tervezett beruházásra valós piaci igény mutatkozik. Az építések, beruházások száma folyamatosan növekszik, nem csak országos, de megyei, helyi szinten is.

HOGYAN

A beszerezni kívánt gépekkel jobb minőségű termékek előállítására van lehetőségünk az eddigieknél, növelve a cég versenyképességét. A gépek beszerzésével csökkenteni tudjuk a termékek előállítási idejét, annak érdekében, hogy az adott termékre ügyfeleink várakozási ideje a minimálisra csökkenjen. A gépek megfelelnek a 21. század követelményeinek.

A jobb minőségű termékek iránti kereslet kiszolgálása, jelentős árbevétel-növekedést jelenthet a cégnek. Az árbevétel növekedéssel érhetőek el a cég hosszú távú céljai, azaz a további fejlesztések megvalósítása, a meglévő kapacitások bővítése, illetve további munkatársak felvétele.

ESZKÖZÖK

A gépválasztásnál arra törekedtünk hogy ezeket a gyártási tevékenységeket akadály nélkül tudjuk végezni és profi gépekkel értékük alapján gazdaságos beruházást valósítsunk meg. A tevékenységeink elvégzéséhez nélkülözhetetlenek a projektben beszerezni kívánt eszközök: 1 db többtengelyes profilozó gyalugép beszerzése, 1 db filteres forgácselszívó (4 zsákos), 1db lapszabászgép, 1db oldalsó csapozókocsis marógép, 2 db filteres forgácselszívó (2 zsákos), 1 db kombinált gyalugép, 1 db keretprés, 1 db brikettprés, 1db elszívófal, 1 db szalagfűrész.

A vásárolni kívánt eszközök a fentiekben bemutatott gyártási tevékenységek nélkülözhetetlen kellékei, amelyek folyamatszerű bemutatása a szakmai tartalmi részben részletesen bemutatásra került. Az eszközökön túl domain regisztrációt és honlap készítést is tervezünk a projektben.